אקססוריז למטבח מעוצבים

עץ החיים

העץ מאז ומעולם היה אחד מחומרי הגלם לבניה בכלל ומטבחים בפרט.
וכך גם משחר ההיסטוריה כידוע הוא שימש כחומר גלם לכלי מטבח, מערכות סכו”ם, קרשי חיתוך, צלחות כוסות ועוד.

בשעה שהתקדמנו והכפות וכוסות השתייה כבר עשויות מחומרים אחרים מתקדמים יותר, אך עדיין העץ נשאר אצלנו במטבח במגוון אביזרים כגון קרשי חיתוך, ידיות של סכו”ם כאלמנט עיצובי.

האיטלקים שהיו בין מובילי התהליך האבולוציוני של כלי הבית והסכו”ם כזכור עוד מהתקופה הביזנטית, השאירו את מוטיב בעץ כאלמנט עיצובי, וכך הוא נשאר עד היום.

למשל בסדרת TRATTORIA של קאזה בוגאטי נעשה שימוש מגוון המצטיין בקו עיצובי מודרני וטבעי עשוי מעץ מלא בשלל מוצרים למטבח בדוגמאות אסתטיות להפליא, המעידות על החמימות של חיי הבית והשמחות האופייניות למסורות האיטלקיות המקומיות.
מרכיבים אלו משולבים במערכת מודולארית ויוצרים שילובים חדשים ייחודיים, ומעטרים את שולחן האירוח שלכם בסגנון המעודן והאישי שלכם. צורות מקביליות חדשניות וזוויות יוצאות דופן משתלבות יחד ליצירת משחק ייחודי של שילובים עיצוביים כך שכל פריט משתלב באופן מושלם כדי להפיח רוח עיצובית באינספור שילובים.

מגש עץ יוקרתי לאירוח

עץ ועצה 

בייחוד לעץ יש חוקים משלו רגיש לחשיפה לשינויי טמפרטורה ולנוזלים, אי הקפדה על הטיפים עלולה לגרום לפגיעה בעץ ולתופעות של עיוות בלוח, סדיקה ועד שבר, ככל שתקיימו את החוקים הללו הוא ישרת אתכם נאמנה לאורך שנים רבות.

 

עשה ואל תעשה:

  • מים משמשים רק לשטיפה וניקוי, אין להשרות בוצ’רים או אביזרים אחרים העשויים מעץ במים, וכמובן לא במדיח הכלים. מומלץ לנגב את הכלי ולתת לו להתייבש היטב מכל הצדדים.
  • ניקוי וחיטוי – במיוחד קרשי חיתוך ללחם ולבשר  נוהגים להיפצע מהסכינים בזמן החיתוך, כידוע חיידקים אוהבים את הנקבוביות הללו והם נוהגים להתמקם שם ולהתחיל להתרבות.
    לשם כך מומלץ לשפשף את הקרש חזק עם חומץ לבן, אפשרי גם עם סודה לשתייה, גם לניקוי וגם לחיטוי. ואם יש ריחות לוואי תערובות של מלח ולימון, התערובת תפיג ריחות לא נעימים, לאחר מכן לשטוף במים רותחים לייבש במגבת ואז ייבוש סופי באוויר הפתוח.
    חשוב לדעת ששימוש בחומרי ניקוי כימיים עלול לפגוע בעץ לאורך זמן.
  • שימון העץ – ולא מדובר בשאריות שמן של בשר שנחתך זה עתה. 
    לאחר ניקוי הקרש חיתוך מומלץ לשמנו עם שמן מינרלי לעץ בלבד (המתאים למזון).
    למרוח שכבה דקה של שמן בעזרת מטלית ואז להניחו למשך כל הלילה שייספג ויתייבש. פעולה זו תשמור על עמידות העץ ומראה מבריק וחדיש.
  • במגירת האכסון שהבוצר יהיה במגע שלם עם המשטח עליו הוא מונח למניעת עיוותים.

ללא ספק פעולות פשוטות לביצוע אך הן ישמרו על בריאותכם וכמובן על כלי הגשה מעוצבים מעץ שלכם לאורך שנים רבות.