

מי אני ומה שמי
שתיית קפה היא חלק אינטגרלי בחיי היום יום שלנו.
רובנו לא יכולים להתחיל את היום בלי הכוס קפה מי עם הפוך ומי עם אספרסו, וכמובן יש את אלו אשר שותים מספר כוסות קפה במהלך יום העבודה כדי להישאר ממוקדים ואנרגטיים.
וכמעט אף אחד לא טרח להקדיש טיפה מחשבה נוספת למשקה שנכנס לתרבות ולחיי היום יום שלנו.
רק לידע כללי לקפה יש היסטוריה ארוכה ומרתקת ומסע בעקבותיו יכול לקחת אתכם לקצוות תבל.
כמו דברים רבים שקשורים לקפה גם מקור השם הוא נותון למחלוקת, יש את אלו שיטענו שמקור השם הוא בקהווה הערבי, וממול אלא שיטענו שהשם הגיע משמו של המחוז קאפה KAFFA בדרום מערב אתיופיה מקור הגידול הטבעי של הקפה.
לגבי מקור מוצאו אין עוררין על כך שמוצאו של הקפה באפריקה, ולפי רוב מאתיופיה.
משם הוא הובא לתימן שבה הפיקו לראשונה משקה מעורר אותו אנו מכנים קפה, קיים רישום מתועד מהמאה ה 15 שמאמינים סופים נהגו לשתות מהמשקה המעורר על מנת להישאר ערים לאורך כל הלילה.
ומתימן הדרך לשאר העולם הייתה קצרה, דרך מצריים למזרח התיכון.
באירופה נתקלו במשקה לראשונה באיטליה וליתר דיוק נמל וונציה, אשר שימש למעבר סחורות עיקרי בין אפריקה ואירופה.
והקפה אף זכה להתנגדות מצד גורמים רשמיים באיטליה, עד שקיבל את האישור בתחילת המאה ה 17 על ידי האפיפיור קלמנט השמיני שאין מניעה ליהנות מהמשקה.
תוך מספר שנים לאחר מכן הוקם בית הקפה הראשון בוונציה, ומשם בתי קפה התפתחו באירופה כמו פטריות אחרי הגשם.
היום פועלים באירופה בתי קפה שהוקמו לפני 100 ואף יותר שנים, אשר בהן התפתחה התרבות שאנו מכירים היום.
ב 1616 סוחר הולנדי הצליח להבריח מתימן מספר שתילי קפה, אשר מצאו את דרכם לגנים הבוטניים באמסטרדם.
שם הצליחו לגדל ולהפוך את הקפה לענף מסחרי ומשגשג, הפצה מאסיבית מזרחה לסרי לנקה ואיי הודו המזרחית, ומערבה לאמריקה.
כך לאט לאט הקפה התפשט בכל רחבי העולם והתפתח לו ענף משגשג עד היום, המציע לנו מגוון טעמים ניחוחות וסגנונות.
קצת סדר בבלאגן
אנחנו שומעים המון שמות ומונחים לתוצרת הקפה, אז מה זה מה ומי זה מי.
התהליך מפולי קפה לטיפות קפה היא ארוכה ושונה ממקום למקום, עם רמת טחינה שונה, בהתאם לאזור הגיאוגרפי וסוג הקפה הפופולארי באותו אזור.
באזורנו ובצפון אפריקה נוהגים לטחון את הפולים לאבקה דקה, ואז לבשלם בפינג’אן, רגע לפני רתיחה להוריד מהאש ולמזוג לספלי קפה קטנים.
הוורסיה הישראלית היא קפה בוץ קפה טורקי של עלית יש שיגדירו אותה כגרסה לעצלנים, כמובן שגם כאן יש חידושים והמצאות עם הוספת הל וחוויאג’.
אבל השינוי המהותי התרחש ב 1938 שבה הומצאה מכונת הקפה הראשונה הפועלת ע”י לחץ שהיום משמשת אותנו לאספרסו לקפה עם חלב מוקצף ועוד.


מה בשבילך
מנת אספרסו 7 גרם קפה, ממנה מפיקים כוס של 30 מ”ל, אספרסו ארוך 45 מ”ל מים עם אותה כמות קפה.
אספרסו כפול – 14 גרם קפה כוס של 60 מ”ל מים.
חוק השליש, שליש אספרסו, שליש חלב חם ושליש מוקצף.
בגרסה המקורית ללא קצפת.
פירוש המילה באיטלקית היא כתם, זהו למעשה אספרסו ארוך עם כתם חלב מוקצף בערך כף.
ההפך ממקיאטו, כוס חלב עם כתם של אספרסו.
שני שליש חלב חם ושליש אספרסו שימו לב ללא קצף.
כוס מים חמים עם מנת אספרסו בליווי חלב קר או חם לפי בחירתכם.
הסוד לאספרסו מושלם
הדרך לאספרסו המושלם עוברת דרך EDIVA, מכונת הקפה של בוגאטי
הטמפרטורה המים היוצאים מהמכונה חייבת להיות 88 מעלות צלזיוס +- 2 מעלות.
טמפרטורה גבוהה יכול לשרוף את הקפה, מה שיצור טעם לוואי מר.
טמפרטורה נמוכה טעם בוסר עם ארומה חלשה.
כמובן שזה נתון לשינוי בהתאם לסוג הקפה.
מומלץ להשתמש במים מינרליים או מסוננים, כמו כן מים שעמדו במיכל מים יש להחליפם ולהשתמש במים טריים.
אל תתעצלו הקפידו לנקות את חלקי מכונת הקפה לאחר השימוש, להימנע מהתייבשות חלק או קפה בחלקים השונים (קחו בחשבון שאחרי פרק זמן מסוים יותר קשה נקות).
הקפידו להחליף את הסנן של מכונת הקפה, אי החלפת סנן בזמן תשפיע על טעמו של הקפה ואף על אורך חיי המכונה.
לא משנה איזה קפה תבחרו קחו בחשבון שלכל מכונה יש נתונים טכניים שונים, ונתונים רבים יכולים להשפיע על טעם הקפה שלכם, לכן ייתכן שבהתחלה תיאלצו לבצע מספר ניסיונות עד קבלת התוצאה המושלמת.
רוצים לדעת עוד מוזמנים אלינו לאולם התצוגה המרהיב שלנו ותוכלו להתרשם מקפה איכותי איטלקי אמיתי, מסדרת מוצרי החשמל למטבח של בירמן בכלל ובוגאטי בפרט.